hands-923293_1920
Efterlevandeförsäkring

Som kund omfattas du av en efterlevandeförsäkring

Efterlevandeskydd

För dig som är kund hos Sff och uppfyller villkoren ingår ett efterlevandeskydd, som är en obligatorisk grupplivförsäkring. Efterlevandeförsäkringen ger din familj ekonomisk trygghet ifall något skulle hända dig innan du går i pension.

Försäkringen innebär att du får upp till 100 000kr tilldelat till din kvarlåtenskap om något skulle hända dig innan du hinner gå i pension, villkor finner du längre ner på sidan. Försäkringens givare kan ändras under tiden beroende på om vi finner en förmånligare lösning för våra kunder, nu är den tecknad med Euro Accident.

Om något skulle hända

Ifall något skulle hända innan du når din pensionsålder så går dina anhöriga miste om dina premiepensionspengar. I PPM- systemet kan du inte själv styra vem som ärver kapitalet, normalt sätt så tillfaller dem övriga sparare i pensionssystemet i form av arvsvinster.

Som kund hos oss omfattas du av ett obligatoriskt efterlevandeskydd där dina anhöriga tar del av ett kapital motsvarande ett genomsnittligt premiepensionskapital. Försäkringen är ett komplement och ska inte förknippas med skyddet som erbjuds direkt av pensionsmyndigheten.

Efterlevandeförsäkringen som är en livförsäkring kan endast fås av dig som redan är kund hos Sff och som uppfyller villkoren för försäkringen.

Information & villkor

Intygande om full arbetsförhet

Download (PDF, 107KB)

Fullständiga villkor

Download (PDF, 305KB)

Förköpsinformation

Download (PDF, 154KB)

Förmånstagarförordnande

Download (PDF, 568KB)